Durant esta legislatura hem explicat en diverses ocasions les vegades que el nostre treball i les nostres propostes s’han transformat en acords amb l’equip de Govern i s’han materialitzat en accions que milloren la vida de les novelderes i novelders.

Mantindre les confiances i les bones relacions és un treball important del dia a dia, que es pot desfer molt fàcilment si eixes confiances es trenquen; arribar a acords amb l’oposició per a després no fer-ne cas és motiu de decepció i de tornar a temps anteriors de confiances trencades amb el partit socialista.

Al passat plenari d’agost s’aprovava una modificació de crèdit que trencava sense explicació un dels acords més importants als que van arribar PSOE i Compromís per a l’aprovació del pressupost municipal 2021, acord marcat per la situació de pandèmia.

Després de moltes negociacions, part del superàvit es destinaria a emergència social (diners que podrien anar des de la reactivació econòmica als plans de foment de l’ocupació, serveis socials,…) i altra part a inversions financerament sostenibles. Però durant l’últim plenari es va destinar eixa part del superàvit a pagar deute. Molt ens recorden estes accions a equips de governs anteriors, a alcaldes que venien a salvar el poble posant els bancs per davant de les persones. I ara ho fa el partit socialista.

Hem escoltat excuses, hem escoltat com el responsable d’Hisenda explicava que la situació havia canviat, cosa que no és certa. Fa uns mesos vam aprovar en plenari traure el deute a mercat, això haguera estat molt bona notícia però finalment el Ministeri no ha autoritzat eixa operació. Però este fet no canvia les previsions que l’equip de govern tenia allà per novembre de 2020 quan vam arribar a aquest acord que permetria donar un respir als nostres sectors més afectats per la pandèmia. Igual que no canvia les previsions el fet que el Ministeri ens proposara ara un allargament en el pagament del deute, això no és una obligació sinó només una opció que ofereix el Ministeri després que l’Ajuntament li demana alternatives. En cap cas, se’ns ha imposat cap refinançament ni l’Ajuntament ha hagut de negociar la seua desestimació, encara que el responsable municipal d’Hisenda conte la seua versió d’una forma molt particular.

Confiances trencades i una falta de respecte al treball que fem des de l’oposició. Per desgràcia no és l’únic exemple d’acords incomplits, ja en parlarem en una altra ocasió del Centre de Dia per a Menors de Novelda. No tindre paraula és una de les pitjors coses que pot caracteritzar un equip de govern.

Sílvia Anna Tomàs

Portavoz Compromís per Novelda