El treball d’oposició no sempre és molt lluïdor, fins i tot quan s’aproven propostes que presentem per al benefici de la ciutadania, és l’equip de govern qui decideix si les porta a la pràctica o no, com i quan. Però quan finalment veiem realitzades les propostes per les quals hem treballat durant mesos o anys, és d’agrair i ens genera una gran satisfacció.

Fa anys Compromís per Novelda va demanar a l’equip de govern, aleshores d’UPyD, que sol·licitara les subvencions de la Generalitat Valenciana per a instal·lar un punt de recàrrega de vehicles elèctrics al nostre municipi, hui el punt de recàrrega ja està instal·lat junt a la Plaça Vella i estarà operatiu en breu. I a més, amb un cost mínim per a l’Ajuntament, ja que la Generalitat Valenciana ha cobert bona part del seu cost. És només un primer pas però necessari per a adaptar Novelda a una realitat més sostenible, que acabarà imposant-se.

També hem vist recentment com s’instal·laven dispositius “anti-ennuegament” (anti-atragantamiento) en algunes escoles, tal com vam sol·licitar en una moció ara fa un any, o com s’ampliaven els desfibril·ladors, com també hem anat demanant amb preguntes i precs. Millor seria que estos dispositius sanitaris no s’hagueren d’usar mai, però en cas de ser necessaris, poden ajudar a salvar una vida.

Per això, fa poc més d’un mes vam pactar i aprovar els pressupostos municipals amb l’actual equip de govern socialista, això sí, a canvi d’incloure una sèrie de mesures d’aquelles per les quals també portem temps treballant i que, sens dubte, seran molt positives per a Novelda. Ens referim per exemple a incrementar substancialment les partides per a fomentar la creació de treball, el compromís per a la posada en marxa del centre de dia per a menors, estudiar la possibilitat de baixar els impostos a les famílies més necessitades, actuar per a protegir i mantenir les zones humides del nostre terme, invertir en senyalització dels camins rurals, millorar l’accessibilitat i el trànsit en les entrades a Novelda, dotar partides de material didàctic i activitats a l’Escoleta Infantil i als Conservatoris de Música i Dansa i recuperar progressivament les jornades retallades del seu professorat, apostar pel l’emissora municipal Novelda Ràdio i invertir en cultura donant prioritat a la finalització de les obres de l’Ermita de Sant Felip, creant partides per a l’Orgue de Pedra, amb la contractació d’una plaça d’arqueologia en la plantilla municipal i millorant els recursos per a la normalització del valencià.

Esperem que, com més prompte millor, moltes d’estes propostes també vagen materialitzant-se.

Carles Sala, regidor de Compromís per Novelda