El passat dissabte, 10 de novembre, el Bloc de les Valls del Vinalopó va celebrar el Congrés Comarcal per a definir les principals línies d’actuació de la formació i renovar l’Executiva Comarcal. El full de ruta del Bloc passa per fer créixer el projecte de Compromís i oferir-lo al poble valencià com a la garantia de la defensa d’un horitzó de vida digna per a totes les persones, per davant de l’avarícia dels mercats i dels bancs. Així mateix, el Bloc es proposa l’objectiu de donar a conéixer entre la ciutadania la matriu socioeconòmica en què es basa Compromís per a eixir de la crisi: l’economia del bé comú, que supera el model capitalista fonamentat en la competitivitat i en proposa un altre basat en el respecte als valors humans i la cooperació. Este sistema l’està aplicant amb molt d’èxit en les poblacions on governa, com per exemple Muro d’Alcoi.

Per a dur a terme estos objectius d’una manera més efectiva, el Bloc s’ha plantejat millorar la seua implantació en la comarca. En este sentit, cal destacar la recent creació d’un col·lectiu de Compromís a Monòver, en principi sota el paraigua de Joves amb Compromís, que s’uneix als col·lectius de Novelda, Petrer i el Pinós. A més, s’han intensificat els contactes a Elda, on el propòsit és sumar la presència del Bloc a l’agrupació local d’Els Verds i consolidar una potent candidatura de Compromís per a 2015, i a la Romana, on es pretén presentar per primera volta una candidatura valencianista per a la pròxima contesa electoral.

Pel que fa a la renovació de l’Executiva Comarcal, el regidor de l’Ajuntament de Petrer, David Navarro, ha sigut reelegit com a secretari comarcal. Els altres membres de l’Executiva són el regidor del Pinós, Juan Carlos Navarro, els novelders Carles Sala, Sílvia Anna, M. Carme Forniés i Juli M. Amorós, i la jove monovera Irene Valero. A més, han sigut elegits com a representants al Consell Nacional del Bloc els novelders Carles Sala i Sílvia Anna i el petrerí Miquel Campello.