Exposició:

 1. El PP, tant que s’ompli la boca amb això, no respeta les nostres senyes d’identitat, perquè no respecta la principal: la llengua, ni tan sols per a commemorar el 9 d’Octubre. Això és una burla.

2. Tampoc respecten el valor de les dates, com es va demostrar amb el patètic intent de Fabra de canviar el 9 d’Octubre als dilluns a partir de 2013. Argüia un benefici de 800 milions d’euros. Benefici que ara ja no deu ser tan important perquè han tornat a deixar la data de la nostra Diada quan tocava.

3. La humiliació constant a què ens sotmet el PP pareix no conéixer aturador: no només és que ens retallen les inversions molt per damunt de la mitjana i que ens empobrisquen més i més, sinó que fan tots els possibles per a desprestigiar-nos com a poble, per a ridiculitzar-nos i banalitzar tot allò que ens fa ser poble.

Proposta de resolució:

Demanem que els actes i la publicitat del 9 d’Octubre a Novelda, en tant que poble d’ascendència històrica valencianoparlant, i sense negligir que a hores d’ara conviuen el castellà i el valencià com a llengües d’expressió habitual, siguen prioritàriament en valencià per a no desvirtuar el significat de la Diada Nacional Valenciana.