Bloc-Compromís de Novelda entén la necessitat de la Generalitat Valenciana de prendre mesures urgents per a reduir el grandíssim dèficit fiscal que acumula hui en dia, degut, entre altres, a les raons següents:

         La balança fiscal respecte a l’estat espanyol, molt negativa per als interessos dels valencians, ja que som una de les autonomies amb la renta per càpita més baixa, però, tot i això, paguem anualment uns 3.000 milions d’euros de més que s’inverteixen en altres comunitats autònomes.

         Una política de grans obres (aeroport de Castelló, Ciutat de la Llum, Terra Mítica, Ciutat de les Arts i les Ciències) i esdeveniments de luxe (fórmula 1, America’s Cup, tornejos de golf, tenis, etc.) que no tenen justificació pel poc o nul rendiment econòmic posterior.

         Uns gravíssims casos de corrupció política (Gürtel, Brugal, Nóos, Emarsa) que, presumptament, han desviat enormes partides de diners públics a les butxaques d’uns pocs.

Per a superar esta situació, el Consell ha decidit reduir el dèficit fiscal a força de fer duríssimes retallades en el sector públic, que no és en cap cas el causant del dèficit. Davant d’això i de la insostenible situació que s’ha generat, Bloc-Compromís de Novelda vol expressar el següent:

         La imatge d’escoles i instituts valencians afectats per talls de llum i de calefacció, a més de ser inacceptable per si, ofereix una impressió externa lamentable, tremendament perjudicial i perniciosa per al País Valencià.

         Els retalls en jornals del personal docent, com també en la partida destinada a la gestió dels centres, als menjadors escolars i als bonollibres, provocaran una important minva en la qualitat de l’educació i en l’atenció de les necessitats dels xiquets. A més, això anirà conseqüentment en detriment de la formació futura dels estudiants, que hauria de ser un dels pilars de la nostra societat.

         Els retalls en jornals del personal sanitari i la reducció de 37 a 25 hores aplicada al personal interí redundaran en una pèrdua de qualitat i eficàcia en l’atenció sanitària. I, per tant, atemptaran directament contra la salut de tots.

         Igualment, els retalls en les diverses administracions públiques signifiquen un retrocés, en qualitat i eficiència, de la gestió dels servicis que ofereixen.

Com a alternativa, Bloc-Compromís de Novelda vol proposar les mesures següents per a lluitar contra el dèficit públic:

         Reduir la gran quantitat d’assessors i càrrecs de confiança, a compte de l’administració pública, que han accedit a eixe treball sense passar per un concurs-oposició o per una borsa de treball. Cal recordar que tots estos assessors, com que no són funcionaris, no s’han vist afectats pels retalls en drets, horaris i remuneració que han recaigut en els funcionaris i els interins.

         Suspendre fins a una època més pròspera els grans esdeveniments que, a hores d’ara, suposen un gran gravamen per a les arques públiques i no tenen una repercussió econòmica que els justifique.

         Posar fil en l’agulla per a lluitar contra l’economia submergida i els diners que es mouen en el mercat negre (a Espanya es calcula que equival al 23% del PIB, aproximadament el deute de l’Estat).


BLOC-COMPROMÍS DE NOVELDA EXIGE AL CONSELL QUE RETIRE EL DECRETO QUE REGULA LOS RECORTES EN EL SECTOR PÚBLICO

 

Bloc-Compromís de Novelda entiende la necesidad de la Generalitat Valenciana de tomar medidas urgentes para reducir el grandísimo déficit fiscal que acumula hoy en día, debido, entre otras, a las siguientes razones:

           La balanza fiscal respecto al estado español, muy negativa para los intereses de los valencianos, ya que somos una de las autonomías con la renta per cápita más baja, pero, a pesar de eso, pagamos anualmente unos 3.000 millones de euros más que se invierten en otras comunidades autónomas.

         Una política de grandes obras (aeropuerto de Castelló, Ciudad de la Luz, Terra Mítica, Ciudad de las Artes y de las Ciencias) y eventos de lujo (fórmula 1, America’s Cup, torneos de golf, tenis, etc.) que no tienen justificación por el poco o nulo rendimiento económico que conllevan

         Unos gravísimos casos de corrupción política (Gürtel, Brugal, Nóos, Emarsa) que, presuntamente, han desviado enormes partidas de dinero público a los bolsillos de unos pocos

Para superar esta situación, el Consell ha decidido reducir el déficit fiscal a base de hacer durísimos recortes en el sector público, que no es en ningún caso el causante del déficit. Ante esto y la insostenible situación que se ha generado, Bloc-Compromís de Novelda quiere expresar lo siguiente:

           La imagen de los colegios e institutos públicos valencianos afectados por los cortes de luz y calefacción, además de inaceptable en sí misma, ofrece una impresión externa lamentable, tremendamente perjudicial y perniciosa para el País Valenciano.

           Los recortes en salarios del personal docente, como también en la partida destinada a gestión de los centros, a los comedores escolares y a los bono-libros, provocarán una importante disminución en la calidad de la educación y en la atención de las necesidades de los estudiantes. Además, esto irá consecuentemente en deterioro de su formación futura, que debería ser uno de los pilares de nuestra sociedad.

         Igualmente, los recortes en las diversas administraciones públicas significan un retroceso, en calidad y eficiencia, de la gestión de los servicios que ofrecen.

Como alternativa, Bloc-Compromís de Novelda quiere proponer las siguientes medidas para luchar contra el déficit público:

         Reducir la gran cantidad de asesores y cargos de confianza, a cargo de la administración pública, que han accedido a ese trabajo sin pasar por un concurso-oposición o una bolsa de trabajo. Cabe recordad, que todos estos asesores, como no son funcionarios, no se han visto afectados por los recortes en derechos, horarios y remuneración que han sufrido funcionarios e interinos.

         Suspender hasta una época más próspera los grandes eventos que, a estas alturas, suponen un gran gravamen para las arcas públicas y no tienen una repercusión económica que los justifique.

         Ponerse en marcha para luchar contra la economía sumergida y el dinero que se mueve en el mercado negro (en España se calcula que equivale al 23% del PIB, aproximadamente la deuda del Estado).