Reflexions del nou any: el Sr. Esteve, com a Alcalde de Novelda, té una cara pública, la que mostra pels mitjans de comunicació en les seues compareixences, però aquesta no és l’única i contrasta -i de quina manera!- amb la que veiem moltes persones que d’una manera o una altra treballem a l’Ajuntament o per l’Ajuntament.

L’Alcalde és capaç de fer unes declaracions públiques en què exigeix sensatesa a l’oposició i reclama consensos per a alleugerir els plenaris quan en les juntes de portaveus que ell convoca no ha sigut capaç de plantejar-ho als representants dels grups polítics, ni tan sols en la junta prèvia al plenari de novembre, el primer en què va decidir que les 12 eren bona hora per a anar a dormir. En l’última junta de portaveus, el 2 de gener, el Sr. Esteve ja s’alçava per a anar-se’n sense haver dit ni mitja sobre el tema, mentre les persones que hi érem ens miràvem atònites i finalment, va ser la portaveu de Compromís, Sílvia Anna, qui li va dir “nosaltres pensàvem que després de les teues declaracions, hui ens portaries una proposta per a organitzar millor els plenaris” i el va fer assentar-se de nou i reconèixer que no havia preparat res. En canvi, entre tots els membres de l’oposició sí vam aportar diverses idees i vam demanar a Alcalde que les posara per escrit. Encara va acabar de sorprendre’ns quan durant el plenari ordinari, públicament, va atribuir-se ell la iniciativa de la negociació i va deixar tota l’oposició com a mentiders.

No és l’únic exemple d’eixa doble cara, per un costat sembla que tenim un Alcalde preocupadíssim pel cost que li suposen a l’Ajuntament els excepcionals centres educatius municipals que tenim, qualsevol pensaria que sent un tema que li treu tant la son, s’hauria de presentar dia sí, dia també on fera falta per a buscar solucions i en canvi, la realitat és que no s’ha mogut gens per a aconseguir-ho. Això sí, ell compta com a pròpies les visites a València que es van fer abans de la moció de censura, sense recordar que en una d’elles, va decidir fer parar el cotxe on viatjava la comitiva noveldera i baixar-se’n a la Montfortina, perquè devia tindre millors coses a fer a Novelda.

Per últim, també té eixa cara tan garantista dels drets de les persones, iguals per a totes i tots, i al mateix temps la cara de portar una proposta a plenari contra un ciutadà i treballador de l’Ajuntament per a emprendre mesures legals i/o disciplinàries contra ell perquè fa un ús assidu, reiterat i consecutiu del seu dret a expressar disconformitats amb les resolucions de l’Ajuntament; és a dir, amb esta nova faceta del Sr. Esteve vol posar-nos límits als drets ciutadans que tenim. Compte! que ningú es passe de la (seua) ratlla.

Comencem un nou any, per cert electoral, i és habitual desitjar-nos molta felicitat, fer nous propòsits i planejar canvis per al nou període. Novelda no es mereix un alcalde que no dona la cara (la de veritat), així que este podria ser un bon començament per a canviar el rumb polític del nostre poble en 2019.

Carles Sala Penalva

Regidor Compromís per Novelda